image

Bliv årets pressefotograf

Bliv årets pressefotograf

Målgruppe: 7. til 10.kl
Timetal: 10 - 15 timer

Vi skal se på hvilke virkemidler der bliver brugt i pressefotoet, såsom komposition, lys, farver, perspektiv, linjer ect, for at fotografen får det udtryk, han/hun ønsker. Vi skal snakke om manipulation og etiske overvejelser. Vi skal se på forskellige pressefotos og analysere dem, og se på, hvorfor de virker. Og ikke mindst skal de unge, når de har fået redskaberne selv lave reportage fotos, hvor alle disse redskaber bliver taget i brug.
Til slut skal det bedste reportage foto selvfølgelig kåres og holdets pressefoto findes.
De unge vil få redskaber til at analysere billeder, selv fremstille billeder med fokus på virkemidlerne, og det være muligt at opgive dele af forløbet direkte i pensum.
Jeg vil bruge min viden gennem 12 år som både dansklærer og fotolærer på Horne Efterskole, hvor jeg har haft mange elever igennem fotoanalyse og fremstilling af reportage billeder. Det at have kameraet i hånden og skulle bruge lys, beskæring og komposition gør, at de unge husker og får det ind under hunden på en helt anden måde. At arbejde med egen produktion har gjort danskundervisningen og analyse af billeder så meget nemmere og mere relevant for de unge, og dette vil jeg gerne give videre i dette projekt.
Bliv årets pressefotograf

Ansøg om et aktuelt udbudt projekt

Skolen skal have en aftale med kunstneren inden ansøgningen laves!

(udfyld med vej, postnr. og by)
NB! Det er skolen/institutionen der ansøger om befordring til kunstneren


Kunstner

Julie Levorsen

Julie Levorsen

Tørholmsvej 121
9800 Hjørring
30262423
Julie Levorsens profil