Hvem er jeg?

Jeg er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2014 og arbejder som kunstner, forfatter og underviser. Siden min afgang i 2014 har jeg udstillet og performet på institutioner som Kunsthal Aarhus, Antikmuseet, Møstings Hus, Fotografisk Center, Gallery Nicolai Wallner, Museum Skanderborg samt en række festivaler og udstillingssteder i Danmark, Norge, Sverige, Litauen, Tyskland og Spanien. I 2020 debuterede jeg som forfatter med kunstnerbogen Soy Milk på forlaget Aleatorik.

Min praksis befinder sig mellem billedkunst, scenekunst og litteratur, hvor arbejdet med performance, sprog, skulptur og fotografi informerer hinanden. Mine primære drivkræfter er nysgerrighed og humor. Jeg skaber billeder af de paradoksale møder mellem mennesker, natur og den teknologi, som vi er ophav til men hverken begriber konsekvenserne eller omfanget af. Jeg forstår teknologi som både fysiske og immaterielle opfindelser: fx aktiemarkedet – eller sproget, som er vores opfindelse i den forstand, at det udspringer fra os – men samtidig formes vi af dét. Jeg interesserer mig for hvordan sprog påvirker vores tanker, og dermed vore handlinger, vore kroppe og vore normer. Jeg ser sprog som en helt grundlæggende teknologi, hvorfra andre teknologier muliggøres, og anvender sproget som både medie og motiv i mine værker.
Jeg har 5 huskunstnerprojekter bag mig, som er skabt i samarbejde med blandt andre Bornholms Museum, Esbjerg Kunstmuseum, J. F. Willumsens Museum og Copenhagen Contemporary samt en række folkeskoler og gymnasier.

Hvad kan jeg tilbyde?

Jeg kan tilbyde workshops af forskellig længde indenfor en række forskellige temaer, medier og metoder, fx performance, akvarel, digitalt fotografi og collageteknikker, lydkunst, skulptur og fundne objekter. I min undervisning lægger jeg vægt på humor og nysgerrighed, som jeg mener er helt centrale kvaliteter i en kunstnerisk proces. Her handler det ikke om at indfri lærerens forventninger, men om at finde ud af hvad man selv kan lide eller ikke kan lide, og hvorfor.
Jeg arbejder stedsspecifikt i min kunstneriske praksis – og det gør jeg også som underviser. Dvs. at jeg udvikler mine undervisningsprojekter i tæt dialog med de institutioner hvor de skal foregå, og lader mig inspirere af faktorer såsom institutionens lokalområde, historie, faciliteter, arkitektur, brugergruppe og eventuelle samling. Jeg har tidligere udviklet undervisningsprojekter i samarbejde med kunstmuseer, kulturhistoriske museer samtidskunstinstitutioner, folkeskoler, gymnasier, højskoler med flere.

Louis André Jørgensen

Louis André Jørgensen

Ungarnsgade 54, 3.th
2300 København
20823373

Email Louis André Jørgensen
Louis André Jørgensens website...
Download CV
Instagram