Billede  - mads nygaard

Hvem er jeg?

Jeg har skrevet fem romaner, fem børnebøger og to teaterstykker. Jeg har i de sidste ni år undervist børn og unge i kreativ skrivning og dramatik. Jeg modtog i 2012 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Hvad kan jeg tilbyde?

Indsigt, udsyn og poesi leveret af dansk forfatter og syrisk flygtning Syriske Fawaz T. Alzotto (skolelærer fra Aleppo i Syrien) og jeg, børnebogsforfatter Mads Nygaard vil gennem fortælling og oplæsning skabe en dialog. Forløbet: Fawaz T. Alzotto fortæller ved hjælp af fotografier om sit liv som folkeskolelærer i Syrien. Både før og under krigen. Der er intet blod, ingen våben, ingen vrede i billederne, alligevel fortæller de med kolossal styrke, hvordan alting træder ud af kraft, når krigen sænker sig over et land. Blot ikke menneskets urokkelige håb om fred og en bedre fremtid. Fawaz T. Alzotto vil også fortælle om sit nuværende liv som flygtning i Hyttebyen i Hjørring, hjemsted for 480 flygtninge fra 24 forskellige lande. Forfatteren Mads Nygaard har i et halvt år været en fast del af flygtningelejren i Hjørring, først som ansat, nu som frivillig. I det civile liv er han forfatter til ti bøger. Han vil afslutte med at læse højt af sin nye børnebog, Prins Præcis, der udkommer 20. februar 2015 på forlaget Jensen & Dalgaard. Bogen er en poetisk skildring om en dreng, der ønsker sig det umulige. Og som på en måde lykkes med sit forehavende. Der går en rød tråd mellem Fawaz T. Alzottos beretning og Mads Nygaards oplæsning. Således starter dagen i dur, går hen over mol og ender igen i dur.

Mads Nygaard kommer også gerne ud på egen hånd. Fawaz T. Alzatto er siden sidst blevet skolelærer i Danmark og har drøntravlt.

image
mads nygaard

mads nygaard

skovsgaardvej 4
9850 Hirtshals
53259554

Email mads nygaard
mads nygaards website...

Facebook