image

Marit Benthe Norheim

Billedkunst

Hvem er jeg?

Jeg arbeider som billedkunstner - både med tegning, skulptur og installasjoner, med stor fokus på verker til det offentlige rom. Jeg er norsk av opprinnelse, men bosatt i Vendsyssel, hvor jeg er gift med billedhugger Claus Ørntoft. I flere av mine prosjekter har jeg involvert både børn og unge i min kunst på forskjellige måter, både fysisk direkte og indirekte.

Hvad kan jeg tilbyde?

Det er vigtigt for mig, i arbejdet med involvering af børn og unge i mine projekter, - at de ikke bare skal ”gøre”, - men bevidstgøres om den skabende proces - om det at tænke selv, - det at finde sit eget udtryk, og stå inde for det. Derfor har skoler og institutioner arbejdet parallelt med forskellige relaterende temaer – også i mange forskellige fag, i flere af mine projekter, bl.a. Fruen fra havet, Rottejomfruen, Campingkvinder og Life-boats er eksempler på den type involvering. Jeg ønsker at give børn og unge i Nordjylland mulighed for at involveres i projekt Life-boats, hvor de både kan levere deres drømme, længsler og minder til skattekister indeni skulpturskibene, men også til at arbejde med selvportrætter til udstilling og til direkte tegning inde i det gravide skulpturskib.

En skulptur i det offentlige rum, hvor børn og unge har været direkte delagtig både ved fysisk deltagelse og i bevidstgøringsprocessen, vil kunne blive et symbol, som de har et særligt forhold til og et vartegn for byen de vokser op i.

Direkte involvering i den kunstneriske skabelsesproces kunne være med til at skabe identitet og tilhørighed til nærmiljøet, samtidig som de lokale borgere bliver ambassadører og beskyttere af kunstværket.

Involvering af børn og unge i et offentlig tilgængelig kunstprojekt, gør dem til både kulturaktører, kulturskabere og kulturforbrugere.

Møde med kunstner, i samarbejde med skoler og kulturinstitutioner, vil også direkte kunne stimulere fantasi og nysgerrighed, samt opfordre til en erkendelsesmæssig uddannelse, med bredere udsyn og horisont.

Ved at involvere børn og unge og røre ved deres historie, håber jeg at nå til et udtryk, som giver beskueren oplevelse af at se mere end det man ser med det blotte øje.

Marit Benthe Norheim

Houenvej 52
9800 Hjørring
30705146

Email Marit Benthe Norheim
Marit Benthe Norheims website...
Download CV