Thit Ringbøl Bitsch

  • Grundskole

Mit navn er Thit Bitsch. Jeg laver for det meste tegneserier, men er lidt af en multikunstner. Jeg er uddannet på Animationsskolen i Viborg.

Læs mere

Hvem er jeg?

Mit navn er Thit Bitsch. Jeg er forfatter til tegneserien "Den lille djævel" som snakker om hverdags racisme i 1800tallets Frankrig. Jeg har lavet denne bog som om den var til mig som barn, for jeg havde virkeligt brug for at læse den på det tidspunkt. Nu håber jeg at børn i denne tid kan få gavn af den. Jeg bor og arbejder i Viborg. Jeg arbejder i mange forskellige medier for at udtrykke mine historier og ideer. Jeg bestræber mig efter at mine værker kan formulere en egen selvstændig mening der kan ændre verden til det bedre. Jeg er interesseret i at undervise i tegneserier og kunst og lave workshops. Mit mål er at engagere folk og vække den nysgerrighed som jeg er overbevist om at alle mennesker deler i en fælles dybere enighed, også selvom den måske sover nogle gange. Jeg har en baggrund i graffiti, installationskunst, musik og i de seneste år har jeg fået smag for tegneserier. Mine evner ligger i visuel historiefortælling og jeg kan forbinde en stærk historie eller et koncept med en lige så stærk visuel kommunikation. Jeg arbejder både analogt og digitalt og jeg er vild med de forskellige potentialer som begge metoder kan tilbyde. I min fritid spiller jeg lidt musik en gang imellem, mediterer og læser en masse bøger. I fremtiden kunne jeg godt tænke mig at arbejde med en masse forskellige medier, emner og måder at kreere visuel kommunikation på. Om det er albumcovers, tegneserier, baggrunds og karakter design til en animationsfilm, world building etc. Så længe der er en stærk historie eller koncept.

Gothersgade 27, 3sal
8800 Viborg

Hvad kan jeg tilbyde

Jeg har været med til at starte en serie workshops med egnsteateret "Carte Blanche" i Viborg. Her lærte jeg at arbejde med og guide både børn og voksne i mindfulness og sætte rammer op for kreativ udfoldelse igennem leg. Jeg har arbejdet med psykisk og fysisk handicappede mennesker på Sølund i Skanderborg og er generelt god til mennesker. Jeg elsker at arbejde med børn fordi de er dygtige til at pingponge med den kreative energi og er dygtige med skabere af det kreative rum. Jeg kan tilbyde børn et rum til at udfolde sig kreativt og videregive de ting jeg har lært om at skabe verdener til tegneserier med inspiration fra mondæne hverdags objekter og historier. Ud over det er jeg igennem min uddannelse "Grafisk historiefortælling" på Viborg animationsskole, meget dygtig til at fortælle historier. Jeg tilbyder foredrag med baggrund i "Den lille djævel", den grafiske roman, som er lavet på baggrund af grundig historisk researche. Jeg vil også meget gerne snakke om antologien jeg er en del af som handler om udrejse centeret Kærshovedgård og eventuelt bringe folk fra udrejse centret med og fortælle. Jeg ser også gerne mig selv undervise på efterskoler eller højskoler.

Projektbilleder