Lære at Være-støttede projekter

 

Børns Møde Med Kunsten er (sammen med Unges Møde Med Kunsten) en del af indsatsområdet Lære at Være i den nordjyske kulturaftale Kulturkanten.

 

Lære at Være har støttet 7 projekter, som alle har det tilfælles, at de arbejder med talent- og miljøudvikling for børn og unge i Nordjylland.

 • Et undervisningsforløb på 3 semestre over 1.5 år om formidling af samtidskunst.

  Målgruppe: 20 nordjyske og nordiske unge med stort engagement og nysgerrighed over for samtidskunsten.

  Geografi: Alle 11 kommuner

   

  Gå til deres hjemmeside

 • Komponist-forløb med fokus på produktion og komposition af musik til film og spil.

  Målgruppe: Unge musikere 18-25 år

  Geografi: Har aktivitet i 5 kommuner

   

  Gå til hjemmeside

 • På Limfjordsteatret i Thisted får unge som opgave at arbejde med en bred skare af scenekunstens aspekter. Med få værktøjer og metoder og finurlige benspænd får de producerende ansvar og skal skabe alt fra historien til musikken i forestillinger. Flere af de unges produktioner er inviteret på teaterfestivaler både i ind- og udland.

  Målgruppe: Unge i alderen 14-20 år

  Geografi: Har aktivitet i 2 kommuner

   

  Gå til hjemmeside 

 • Videreudvikling og forbedring af FilmMaskinens aktiviteter for at højne niveauet inden for film og talentudvikling i hele Nordjylland.

   

  FilmMaskinen breder sig og har snart indtaget skoler og ungdomsuddannelser i hele Nordjylland med målrettede forløb og tilpasset undervisning.

   

  De kan med rette kalde sig “Den Nordjyske Filmskole”, og selv om der er relativt få studerende på forløbet, er der mange der møder FilmMaskinen, lige der hvor de bor, med målrettede forløb.

  Målgruppe: 17-25 årige med mod på filmskabelse. Sekundært også artister.

  Geografi: Alle 11 kommuner

   

  Gå til hjemmeside her

 • En række talentudviklingsinitiativer inden for den rytmiske musik i Nordjylland og udbygning af nye initiativer. Der fokuseres på alt fra sangskrivning over trivsel til skatteafregning. Der udarbejdet lokalt forankrede forløb der tilpasses de enkelte steders særlige behov og udfordringer.

  Målgruppe: Unge sangskrivere/musikere/musikproducere i alderen 16-30 år

  Geografi: Alle 11 kommuner

   

  Gå til hjemmeside

 • IVÆRK samarbejder med ungeforeninger, organisationer og en lang række kulturinstitutioner i Nordjylland, på at bringe unge kunst- og kulturaktører fra de 11 nordjyske kommuner tættere sammen.

   

  Vi vil understøtte ungeinitierede kunst- og kulturprojekter på tværs af kommunerne gennem aktiviteter, netværksmøder, faglig sparring og kunstnerisk og organisatorisk opkvalificering.

   

  Gå til hjemmeside

 • Projektet er et Nordjyske Fortællinger-Lære at Være-hybridprojekt.

   

  Projektet samler alle regionens unge symfonikere fra kulturskolerne og giver dem et rum for at opleve det at spille i ensembler og større orkestre. Her møder unge uprøvede mere erfarne og professionelle musikere.

   

  Projektet har 4 camps årligt, som vandrer fra kommune til kommune og tematiserer lokale fortællinger gennem musikken.