João Carlos Silva

  • Grundskole
  • Unge 15+

Med en baggrund i fysisk teater og en kærlighed til pædagogiske og samskabende processer, arbejder jeg med kroppen som historefortæller.

Læs mere

Hvem er jeg?

Min krop er et blankt stykke papir klar til at blive skrevet til en roman. I min praksis er jeg optaget af kroppen som historefortæller. Jeg interesserer mig for scenekunsten fra et koreografisk perspektiv og har over 10 års erfaring med at skabe dynamiske fortællinger med og uden ord. Sammensat af bevægelse og musik og med udgangspunkt i skuespillerens ekspressive krop skaber jeg karakterer med dybde. Jeg er uddannet indenfor teaterantropologi og Jaques Lecoq's- teaterpædagogik og har arbejdet som ensembleskuespiller i både Danmark (2019-2022) og Portugal (2012-2016). Jeg har været initiativtager og projektleder på flere internationale scenekunstsamarbejder med fokus på kulturudveksling, samskabelse og pædagogik. Senest i 2023 har jeg startet Pop-up-kulturhuset Katchu-Pátio das Artes i Bissau (GW), som har beværtet en række residencies med internationale scenekunstnere og lavet lokale kulturaktivteter for børn og unge. I 2019 startede jeg kulturforeningen APELARTE (GW), som har været platform for workshops, forestillinger med unge skuespiller- aspiranter og kulturel udveksling. For øjeblikket turnerer jeg børneforestillingen "Strømmen af plastik" og »Gassa D'Amante«, en voksenforestilling produceret af det italienske kompagni Labirion O.T. Jeg udbyder også workshoppen »The Creaturas Lab - Theatre Training and Creation« målrettet unge +15.

Hvad kan jeg tilbyde

Jeg kan tilbyde børnene i aldersgruppen 6-12 år at prøve kræfter med jonglering, akrobatik, slackline og klovneri. Ved at kombinerer leg, fællesskab og cirkusteknik kan jeg tilrettelægge et dynamisk forløb med fokus på at børnene opbygger vedholdenhed og tålmodighed i mødet med noget der er svært, og at ‘fejle’ bliver associeret med at opbygge selvtillid og ikke det modsatte. Derudover kan jeg også facilitere undervisning indenfor objektmanipulation og inspirere til fantasifuldhed og samskabelse. Cirkus har traditionelt været et sted som har hyldet forskellighed og bygget stærke fællesskaber funderet på gensidig tillid og respekt. Derfor har cirkus særligt gode forudsætninger for at favne et bredt spektrum af børn der måske ikke normalt finder glæde ved at bevæge sig til daglig.

Projektbilleder